Santa Cruz en het zuiden van La Palma

Met de huurauto die we vandaag tot onze beschikking hadden, konden we naar believen het eiland verkennen. We besloten eerst naar de hoofdstad Santa Cruz de la Palma te gaan.

In dit stadje maakten we een rondje door de belangrijkste straten, waar we opvallend snel doorheen waren. Zelfs de hoofdstad van La Palma was geen drukke toeristische plaats, het had meer weg van een eenvoudig visserdorp.

We reden verder richting het zuiden, waar het landschap alleen nog uit ruige vulkanische rotsen bestaat.

Onderweg deden we een archeologische zone aan, waar inscripties zijn gevonden van meer dan 2000 jaar oud. Deze waren te bezichtigen in een grot langs de weg.

Nog verder zuidelijk bezochten we de traditionele zoutpannen, waar zout nog op de ambachtelijke wijze gewonnen wordt uit zee.

Op deze plek bevond zich tevens een kraampje waar befaamde viskroketjes gegeten konden worden. Een Belgische mevrouw bleek deze te serveren. Uiteraard lieten wij deze delicatesse niet aan ons voorbij gaan.

Na dit culinaire hoogtepunt was het alweer tijd om terug naar het hotel te gaan, omdat wegen op diverse plaatsen flink beschadigd zijn geraakt en door wegwerkzaamheden op bepaalde tijden afgesloten. Uiteraard wilden we daar geen hinder van ondervinden.

De middag wilden we nog even lekker uitrusten, ook dat hoort immers bij een goede vakantie!

‘s Avonds nog even een lekker cocktail in de bar, en dan zit het er al weer op.

 • Door fleur, September 24, 2010 @ 12:50 pm

  hi lieverd,

  supergave blog weer! ik vond het echt super cool dat je het allemaal durft… Mooie foto’s (andere camara?) en vette filmpjes… Pas op voor die morene.. enge freak beesten!

  knuf je zus

 • Door Steef, September 25, 2010 @ 7:38 am

  Hey Jer & Lee,

  Wat een coole reis hebben jullie gemaakt. Vooral die tocht der tochten spreekt mij erg aan! Echt vet. Dat zal wel lekker nagenieten zijn voor jullie.

  Gr Steef

Andere links naar dit artikel