Van El Fraile tot Monta Lava

Stipt om 10:00 uur waren we weer present bij de duikschool, benieuwd wat deze dag weer voor ons in petto had. De bestemmingen van die dag worden steeds op het laatste moment besloten, in verband met de onvoorspelbare weersomstandigheden.

De eerste plek waar we het water ingingen, wordt El Fraile genoemd. Je kunt er met een ijzeren trap van de rotsen afklimmen. Nuttig, want er was sprake een behoorlijke deining.

Onder water was hier genoeg moois te zien. we zagen bijvoorbeeld weer prachtige trompetvissen.

Gelukkig hadden we de onderwatercamera’s in de aanslag. Het is echter geen senicure om te fotograferen terwijl je eigenlijk ook op je duikapparatuur moet letten.

Er waren hier ook vele kleine, kleurrijke visjes aanwezig, het leek net alsof we door een tropisch aquarium zwommen.

Aan het einde van de duik zagen we bovendien iets redelijk zeldzaams. Een Sepia (katvis) gleed elegant onder ons door over de zeebodem.

‘s Middags bezochten we een stek genaamd Monta Lava. Deze keer was er minder vis te zien, maar het onderwaterlandschap was wel indrukwekkend. En onder elk rotsblok zou een angstaanjagende, vleesetende murene zoals deze kunnen zitten.

En niet alleen vis bevolkt de zee, maar ook andere creaturen waren er rond. Zoals massa’s zeeëgels en merkwaardige spinnetjes.

 • Door Herma, September 22, 2010 @ 5:25 am

  Hoi Jer,
  Getver, het is een monsterspin, die zuigen we op.
  Groetjes mams

 • Door Bowie, September 22, 2010 @ 8:47 am

  Ha Jer,

  Meteen even een murene opgezocht want hij zag er best gevaarlijk uit! En inderdaad die zijn gewoon gevaarlijk! Duss…pas op he? 😉

Andere links naar dit artikel