Klaar voor La Palma

Het eiland La Palma is één van de minder bekende canarische eilanden voor de kust van Marokko. Behalve ongerepte natuur, ruwe vulkanische gebergten en prachtige stranden moet La Palma ook onder water het nodige te bieden hebben.

Omdat het eiland het meest westelijk ligt van de canarische eilanden, is er zowel leven uit de Middenlandse Zee als uit de Atlantische Oceaan te vinden. Daarom hebben we deze locatie uitgezocht voor een duikvakantie.

De ligging van La Palma op kaart, westelijk van Tenerife en Gran Canaria.

De onderwaterwereld rond het eiland staat vooral bekend om de vele rotsformaties en grotten. Het is ons doel om zoveel mogelijk duikstekken te bezoeken. Op ons verlanglijstje staat in ieder geval een hele bijzondere plek, genaamd De kruizen van Malpique: ten zuiden van het eiland op ongeveer 18 meter diepte, liggen 40 stenen kruizen voor 40 jezuïten die daar in 1570 zijn omgekomen.

Om voorbereid op vakantie te gaan hebben we onze duikkunsten geoefend in de Vinkeveense plassen. We zijn er dus helemaal klaar voor.

 • Door fleur, September 17, 2010 @ 12:14 pm

  Hey jeroentje,

  Heel veel plezier en ik zal de weblog deze keer weer trouw in de gaten houden!

  kus van je zus

 • Door lineke, September 17, 2010 @ 4:27 pm

  Hallo Jeroen

  Ik ga je volgen op de pc,heel veel duikplezier geniet van alles, ik wacht op mooie foto’s en een leuk verslag. Groetjes Lineke

 • Door Steef, September 18, 2010 @ 7:27 am

  Ha Jer & Lee,

  Heel veel duikplezier en geniet lekker van het zonnetje! Ik zal t blogje in de gaten houden

  Gr Steef

Andere links naar dit artikel