Hotasa Taburiente Playa

Onze vlucht vertrok 6:00 ‘s ochtends vanaf Schiphol. Een onchristelijke tijd, zeker als je twee en een half uur voor vertrek aanwezig moet zijn. Klein voordeel was wel dat de aankomsttijd in de ochtend ons een mooi plaatje gaf van het eiland La Palma. Opvallend vond ik vooral hoe lijnrecht het eiland hoog oprijst uit de zee. Het is goed te zien dat La Palma het steilste eiland ter wereld is.

Ons hotel Hotasa Taburiente Playa kan ons wel bekoren en is van alle gemakken voorzien. De entree doet tropisch aan met kunstmatige watervallen en zelfs echte begroeiing.

Het kwik begeeft zich tussen de 24 en de 28 graden midden op de middag. Met de hoge luchtvochtigheid voelt het warm aan. Gelukkig is er ook een mooi zembad bij het hotel waar we lekker af kunnen koelen.

Een korte ronde om de omgeving van het hotel leerde ons dat op het eiland een veelheid aan vegetatie te vinden is, zoals deze enorme cactussen.

De zee biedt ook een mooi aanblik. Ontelbare golven breken zich stuk op de zwarte lava rotsen.

We zijn benieuwd naar wat we onder de zeespiegel allemaal te zien krijgen. Vandaag hebben we onze eerste duiken geregeld, dus morgen zullen we voor het eerst het ruime sop kiezen.